dimarts, 2 d’octubre de 2012

La base perfecta del pa de pessic

Aquesta setmana ha tocat fer planxa de pa de pessic. Pels que no sapigueu què és, simplement es tracta d'un pa de pessic super esponjós que s'estén molt fi sobre una plata de forn i es cou a temperatura alta perquè pugi.
La mecànica és simple 1 ou per 30gr de sucre i 30gr de farina: batre les clares a punt de neu, afegir el sucre quan estiguin ben muntades, després els rovells a velocitat mínima, i finalment la farina tamissada i barrejada a ma amb una espàtula. Després posem la massa dins d'una màniga amb boquilla ampla i fem la forma del motlle sobre un paper de forn.
Com més forta sigui la temperatura del forn, més de pressa es cou la base i més puja, això la fa més tendra i flexible, adequada per fer melindors per exemple. En canvi si el que volem és un pa de pessic sec per poder-lo emborratxar amb almívar i utilitzar com a base d'un massini l'hem de coure a temperatura més bauxa però durant més estona. Així la planxa quedarà més seca i xuparà més almívar.
Si ho feu a casa, també es pot fer un pa de pessic gros i tallar-lo a capes fines, però el resultat no és mai tan homogeni.

I on s'utilitza aquesta planxa de pa de pessic?
Doncs en elaboracions tradicionals com el Massini :

O la Charlotte

1 comentari: